TU Delft zet eerste onderwijsmateriaal online

Na de Open Universiteit is de TU Delft de tweede instelling in Nederland die onderwijsmateriaal gratis beschikbaar stelt via internet.

In maart maakte Livre de oprichting van Delft Open Educational Resources (Delft OpenER) bekend, een project dat al het onderwijsmateriaal van de Technische Universiteit Delft gratis digitaal toegankelijk wil maken met als doel om reclame te maken voor de universiteit en het 'bevorderen van de kwaliteit van modern hoger onderwijs'. Sinds gisteren is het gratis onderwijsmateriaal ook daadwerkelijk te vinden op internet, verspreid onder een Creative Commons-licentie. Het gaat daarbij om de eerste fase van de pilot met cursussen van de Master of Science programma's 'Civil Engineering', 'Electrical Engineering' en 'Offshore Engineering'.

Leave a Reply