Rapport van Europese expertgroep roept op tot ‘radicale’ onderwijsvernieuwing

De technologie is er schijnbaar al klaar voor; nu de juiste onderwijskundige benadering nog. Waar Lombardi in haar Educause-paper de technologie benadrukt is volgens een expertgroep onder leiding van de voormalige Franse premier Rocard het bèta-onderwijs toe aan vernieuwing door een andere, meer inquiry-based benadering. Uidrukkingen als ‘problem based learning’ en ‘learning by doing’ sieren het rapport dat de ‘science education’ in Europa uit het slop moet trekken.

The report calls on policy makers across Europe to implement change and sets out what this change should be – the adoption of inquiry-based science education.
The wider benefits of this technique for a broad range of pupils, their teachers and the society as a whole are identified.

Naast een bericht bij Scienceguide, en het waarschijnlijk nog veel minder gelezen Europa NU, heeft het rapport in Nederland nog niet veel losgemaakt. De oproep aan beleidsmakers in heel Europa had waarschijnlijk niet zo kort voor de vakantie moeten klinken.

Leave a Reply