The Knowledge Building Paradigm van/voor de Netgeneratie

Het laatste nummer van Innovate kent weer een aantal bijzonder actuele bijdragen. Uitspraken als de volgende

In a knowledge-building classroom, learning is a by-product of the creation of new knowledge, but the focus of classroom work is the continual improvement of ideas.

zetten aan tot denken maar laten gelukkig ook ruimte voor kritiek.

Uitgaande van duidelijke ideeen over de rol van moderne technologie, gaat David Philips zover om te stellen dat de Net-generatie weet welk onderwijs voor hen nodig is (c.q. welke ‘educatieve’ tools passen bij hun vaardigheden):

N-Gen students, having grown up in the presence of interactive media that have changed both their thought patterns and their expectations, already have some of these skills. They are accustomed to distributed cognition and virtualization, which demand a new way of approaching work and learning and open new possibilities for innovative work.

Leave a Reply