Dublin Core DC-Education Application Profile

Zowel D’arcy Norman als Scott Leslie maken melding van het nieuwe “Dublin Core DC-Education Application Profile”. Volgens Norman, die verwijst naar de wiki van de Dublin Core groep: “it looks more like IEEE LOM Lite than Dublin Core ++”. Leslie toont zich verheugd over de toevoeging van het opleidingsniveau.

Clearly an improvement over straight ahead Dublin Core in adding things like ‘Education Level”

Maar volgens Norman is dat niet helemaal juist want deze descriptor is al langere tijd een onderdeel van de DC.

Looks like these elements have been in Dublin Core for some time now- the educationLevel element was added in 2002, for instance… Its not part of the core set of elements, so may have been overlooked by many (including myself).

Leave a Reply