Google blog search just launched

Google blog search just launched – The Social Software Weblog – socialsoftware.weblogsinc.com

Het immer onvermoeibare Google blijft maar doorgaan met de functionaliteitenkerstboom. Nieuwste kerstbal is de Google zoekdienst voor weblogs. Volgens het bericht op de socialsoftwareblog:

“they`re indexing the actual contents of the feeds, and not the HTML of the blogs. This means if you`re publishing truncated posts in your feed, Google Blog Search won`t index the full text of your blog. They started indexing feeds in June of 2005, so posts older than that also won`t be included ”though they say they`re working on a way to include those older entries.”

Gelet op de immet toenemende hoeveelheid weblogs is het een welhaast logische uitbreiding. Het zou mooi zijn wanneer de zoekresultaten vervolgens voorzien kunnen worden van een tag en daarnaast ook weer als RSS-feed worden gebruikt in de eigen feedreader. En inderdaad: de zoekresultaten kunnen als atom- of rss- feed worden gebruikt. Ook het geavanceerd zoeken (met zoeken op woorden in de blogtitel en zoeken op naam van de auteur) is zeer handig. Daarnaast worden op basis van de zoektermen zogenaamde ‘verwante weblogs’ weergegeven.
Het slimme taggen, zoals in Gmail, zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. Maar anderszins: slim geconstrueerde zoekopdrachten maken tags voor een deel ook weer overbodig. Een welkome aanvulling voor allen in de blogosphere.

Leave a Reply