WordPress als instellingsbreed multi-user weblogsysteem

‘Een in mijn ogen toch wel opmerkelijk nieuwtje. WordPress gaat er de laatste tijd functioneel flink op vooruit; het regent als het ware interessante en zinvolle plug ins. Maar als multi-user systeem kom je het nog niet veel tegen. Dacht ik te weten. Fout. Sinds enige tijd wordt WordPress ingezet als multi-user systeem aan de Universiteit van Zuid Florida. Dat betekent dat er zo’n 42.000 studenten toegang hebben tot dit stukje onderwijsdienstverlening. Als aantrekkelijke extraatjes is er sprake van:* a digital photo album manager based on Gallery* single sign on: one username and password to access your blog, Email, and MyUSF* integration with the del.icio.us online bookmarks manager. Store your bookmarks in del.icio.us and display them on your blog!* Integration with Flickr, an online digital photo management system. You can use your blog as a photo album or set it up to use Flickr. Misschien een reden om WordPress toch serieus mee te nemen in de inventarisatie en het selectieproces voor een weblogsysteem voor ons ROC.

Leave a Reply