Keuzes: own your choice!

Geen idee wat dit bijzondere concept ‘ons’ (als in ‘de vele internetgemeenschappen en sociale netwerken waar wij deel van uitmaken’) nog eens zou kunnen opleveren. Dit stukje techniek geeft gebruikers de mogelijkheid te stemmen dan wel een keuze kenbaar te maken en vervolgens met anderen over die keuze/voorkeur in gesprek te gaan.

De ontwikkelaars hebben vooral de dialoog over onderwerpen als roken, gezondheid, zelfbeeld, cultuur, relaties en school op het oog gehad. De mogelijkheden gaan natuurlijk veel verder als het gaat om zaken als bewustwording, kritische reflectie en identiteitsontwikkeling. 

“Individual people are represented by small outer sectors on a circle, which are linked to individual profile pages. One can use filters on the right side of the screen, for instance to filter by gender, age or location, or to find like-minded peers, or complete opposites. More colors means more activity.”

Ik ben benieuwd welke ‘democratische’ tools ons nog meer te wachten staan. Voorbeelden als deze vind ik zeker veelbelovend.

Leave a Reply