Meer aandacht voor Google Apps

‘Google Enterprise vaart wel bij crisis’

Tachtig procent van het it-budget van bedrijven zou nog steeds gaan naar het beheren van it-infrastructuur. “Dat kost bedrijven gemiddeld 400 euro per gebruiker per jaar.” Door meer programma’s in de cloud te draaien zouden die uitgaves aanzienlijk kunnen afnemen. Het gebruik van Google Apps kost 40 euro per gebruiker per jaar.

SaaS of open source dan wel een combinatie van beide. De financiële crises zou nog wel eens een aardige impact kunnen hebben op het denken over IT-functionaliteit, -beheer, TCO en wat dies meer zij. En als het bedrijfsleven langzaam wakker wordt, zou het onderwijs wel eens kunnen volgen.

4 Responses to “Meer aandacht voor Google Apps”

 1. Hans Hurenkamp Says:

  Laat de ict dienst zijn budget alleen concentreren op zijn eigen onderhoud en ontwikkeling van alleen zijn ict platform (FRW) en laat de klanten/ units /diensten hun eigen functionele ict uitgaven op hun eigen terrein “kiezen” en “inzetten”, dan zullen ze kiezen voor services als live@edu en google oplossingen en simpelere Best of Breed” applicaties. Zorg wel voor duidelijke basisprincipes voor de integratie.

  Dit doen we dan ook in Drenthe. Gemiddelde kosten per gebruiker inmiddels, +- 225 euro (studenten+medewerkers). Is dus bijna de helft van de 400 euro.

 2. Paulo Moekotte Says:

  Tja Hans,

  Een goede inzet van het ‘schaarse’ budget van de IT-dienst of de ‘klanten’ in de verschillende units, daar zit hem de kneep. Druk nadenken over ECM , omdat de documentenstroom onbeheersbaar wordt, met als enige concrete actie het afknijpen van de omvang van de mailbox en de ruimte op het netwerk. Maar niet openstaan voor oplossingen als Google Apps, al was het alleen maar voor de mailfunctionaliteit, of bijvoorbeeld Alfresco voor de enterprise content.

  Of een heel nieuw gebouw volzetten met desktops van HP die als grote bakken onder je bureau hangen en geen oog hebben voor een milieu- en energiezuinige oplossing als de Cranberry SC20, een prima smart client die maar 10% van de energie verbruikt en ook veel minder warmte produceert.

  Zolang we ons dure oplossingen kunnen permitteren is een IT-dienst niet die schrandere partij die op een slimme manier met je meedenkt. Misschien zal het grote geldgebrek daar eindelijk een eind aan maakt. Obama heeft in de VS een koerswijziging ingezet (1 en 2) en landen in Zuid Amerika zijn al langer veel bewuster bezig met de inzet van IT en slimme oplossingen als de inzet van thin clients en virtualisatie. Nu wij in de ‘oude wereld’ nog.

 3. Willem Says:

  Interessante discussie!
  Maar ik heb een andere feature request:
  Mag de font kleur ALsjeblieft wat donkerder?
  Ik kan dit bijna niet meer lezen en bij dit blog gaat me het toch vooral om de inhoud…

 4. Paulo Moekotte Says:

  Is inmiddels aangepast.
  Worden je ogen wat minder soms? Je leest toch al langer mijn berichten en hebt nooit eerder over de fontkleur ‘geklaagd’?

Leave a Reply