Nederlandse consument gebruikt sociale media om organisaties te bereiken

Bijna tweederde van de Nederlandse consumenten zoekt contact met een organisatie via sociale media. Zo blijkt uit onderzoek van Avanade.

Daar is ie dan: het onderzoek onder Nederlanders over het gebruik van sociale media in de relatie met organisaties.  Ietsje minder dan de 93% van de Amerikaanse consumenten, maar toch! Ook het gebruik in de organisatie zelf is onderzocht.

Zo geeft ruim 80 procent aan dat sociale media een positieve invloed heeft op de personeelswerving bij hun organisatie. Ook geeft 75 procent aan dat de samenwerking tussen afdelingen verbeterd is en dat de besluitvorming van managementvraagstukken sneller verloopt door het gebruik van sociale media-technologieën.

En nu is het nog de vraag hoe organisaties (zoals ROC’s) hier mee omgaan. Van cross-mediale communicatie hebben ze over het algemeen nog geen kaas gegeten, dus is het maar de vraag of ze in hun marketing al op ideeën gebracht worden door de uitkomsten van dit soort onderzoek.

Leave a Reply