Engelstalig onderwijs bij ROC Midden Nederland

Over tweetalig onderwijs in het MBO wordt verschillend en vaak terughoudend gedacht. “Past prima bij het HBO!”of “Toch meer iets voor het VO.” Dus is het minder geschikt voor de studenten in het MBO, de wereld waarin ik werkzaam ben.

Het ROC Midden Nederland probeert te bewijzen dat een tweetalige leerlijn wel degelijk mogelijk is in het MBO. Een doorlopende leerlijn die volgens dit bericht begint in het basisonderwijs en via het vmbo doorloopt naar het mbo.

Tijdens deze opleiding behaal je niet één, maar twee diploma’s: het Nederlandse mbo-diploma op niveau 4 en het Engelse BTEC National Diploma in Business. Het Engelse diploma is internationaal erkend en geeft toegang tot onderwijs en banen in vele landen. Goede studenten kunnen met dit diploma zelfs worden toegelaten tot diverse universiteiten in Groot-Brittannië en Schotland en in één à twee jaar het Bachelor-diploma halen.

Ik wens de collega’s van het ROC Midden Nederland veel succes bij hun prima initiatief.

Leave a Reply