Is er (een) leven na je 23-ste …

… ding??

Op de weblog van Edwin Mijnsbergen lees ik dat de cursus “23 Dingen” door honderden bibliotheekmedewerkers is gevolgd. Een cursus die niet zonder effect is geweest. En dat effect wordt nu door Rob Coers als 24-ste ding levend gehouden door de Na 23 Dingen-Wiki

De cursus werd ongeveer gelijktijdig met de 23 dingen cursus van Kennisnet online geplaatst. Het grote verschil met de Kennisnet-variant is/was de aanpak. Rob Coers en een aantal andere begeleiders, waaronder Edwin, hebben de cursus actief aangeboden aan bibliotheekmedewerkers. Een succesvolle aanpak zo lijkt het nu.

Ik zou graag weten wat de Kennisnet-variant voor mensen in het onderwijs heeft betekend en vooral heeft opgeleverd.  Misschien is er lering te trekken uit de verschillen in aanpak, want zoals bij Kennisnet in les 23 gesteld wordt:

Dit is niet het einde, dit is pas het begin.

Het zou mooi zijn wanneer de ervaringen van de Kennisnent-cursisten zich zouden vertalen naar de cursus zélf, want iedereen wordt immers opgeroepen

 mee te bouwen aan deze Wiki!

3 Responses to “Is er (een) leven na je 23-ste …”

 1. Rob Coers Says:

  Hallo Buitengaats (m/v), leuke titel! Trok meteen mijn aandacht 🙂
  Eerlijk gezegd ben ik ook erg benieuwd naar de ervaringen van de mensen in het onderwijs met de Kennisnet variant. Het grote verschil (denk ik) is dat de bibliotheken 23 dingen in company doen. Daardoor heeft het programa zelfs het onbedoelde neveneffect dat teambuilding heet. Doen scholen het ook samen? Nemen leraren en docenten er de tijd niet voor? Of spreekt de vorm waarin het gegoten is (wiki) minder aan? Heb je zelf aan een van beide deelgenomen?
  Ik heb verschillende RSS alerts lopen op de termen 23dingen en “23 dingen”, maar kom zelden (eigenlijk nooit) iets tegen dat op een onderwijsblog is gezet. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat deze posting me meteen opvalt 🙂
  Ik kijk uit naar reacties op deze plek!

 2. Rob Coers Says:

  ps. check de rss feeds van je blog. Er staat feed://http:// in de URL

 3. Edwin Says:

  Daar sluit ik me ook bij aan, het is altijd goed om te weten wat er elders zoal gebeurt, op dit terrein.

  Las vandaag ook over een initiatief in de states: all together now:

  http://tametheweb.com/2008/07/17/gearing-up-for-all-together-now/

Leave a Reply