KEEP toolkit van de Carnegie Foundation

The KEEP toolkit is free for educators; it is designed to assist teachers and students in constructing online displays of what they are learning. “KEEP” stands for Knowledge, Exchange, Exhibition, and Presentation. The KEEP Toolkit is a set of web-based tools that help teachers, students and institutions quickly create compact and engaging knowledge representations on the Web.

Het is al weer langer geleden dat ik voor de laatste keer de KEEP toolkit heb bekeken. Het is (was?) een webbased en volledig op templates gebaseerd hulpmiddel voor leraren om online materiaal ook daadwerkelijk online te creëren. Opmerkzaam gemaakt door een post op de EduResources weblog viel me op dat de toolkit in een geheel nieuw jasje is gestoken en nu draait op plone. Ook de oude site is nog in de lucht. Daarnaast is ook de functionaliteit uitgebreid. Je wordt al snel nieuwsgierig door gebruikers die excited raken door de “capability to create snapshots to synthesize activities in a community” of features als: “share ideas for peer-review, assessment, and collective knowledge building.”. Ook de spotlight: Documenting student learning in outcomes-based education (wel een hele mond vol voor portfolio) bevestigt de indruk dat het Knowledge Media Lab niet heeft stilgezeten. Zo bezien is KEEP inmiddels meer dan een hulpmiddel om vrij traditionele html-based cursussen te ontwikkelen. De flash-tour maakt duidelijk dat de aan-de-hand benadering wel weer het nadeel heeft dat er altijd sprake is van een mate van voorgedefinieerde en voorgekookte uitkomsten. Wie daar geen moeite mee heeft of dit soort stroomlijning van de vormgeving op prijs stelt, zal ook makkelijk over de taalbarriere stappen en snel een account aanmaken.

Leave a Reply