Gokje van de OU? Dacht het niet!

De Open Universiteit heeft een opmerkelijke primeur.

Open Universiteit kiest voor Google
De Open Universiteit gaat als eerste Nederlandse instelling voor hoger onderwijs in samenwerking met Google al haar 22.000 studenten studiemailvoorzieningen aanbieden. Uit strategisch oogpunt kiest de Open Universiteit ervoor deze mailfaciliteiten niet zelf te ontwikkelen en te beheren maar gebruik te maken van de innovatiekracht van een ervaren externe partner. (zie het persbericht).

Wie voor Gmail kiest komt al snel in de verleiding ook de overige functionaliteit van de Google Apps-suite te gaan gebruiken. Kijken hoe lang het duurt bij de OU voor men deze stap gaat nemen. En natuurlijk benieuwd of ook andere instellingen in Nederland eenzelfde strategie gaan volgen.

Leave a Reply