Supercool School is live

Supercool School is live. Het is een facebook applicatie waarover ik eerder een berichtje heb geschreven.

Supercool School maakt gebruik van het sociale netwerk Facebook om mensen met een leervraag in verbinding te brengen met mensen die zich geroepen voelen die vraag te beantwoorden. Dit ‘vraag en aanbod’-spel werkt dus naar twee kanten, Iedere Facebook-gebruiker kan een ‘request’ als ‘learner’ indienen dan wel een ‘request’ beantwoorden door de ‘teacher seat’ te claimen. Hoe dit allemaal werkt wordt dudelijk in onderstaand filmpje op Blip.tv.  Interactie vindt onder andere plaats via video en audio (de teacher), een presentatie (powerpoint of pdf) en een chatroom. Al deze onderdelen komen in de online classroom samen in één scherm.

Al met al een leuke en ook zeer interessante toepassing voor vormen van non-formeel leren. Binnen de onderwijsvernieuwing die CGO heet, wordt ook driftig gezocht naar nieuwe manieren om het onderwijs op een flexibele manier te organiseren en plannen. Misschien zijn toepassingen als deze wel de voorloper van toepassingen die we op korte termijn in het formele onderwijs gaan tegenkomen.  

2 Responses to “Supercool School is live”

  1. Steli Efti Says:

    Blog Posts, Top Ten Tools, Friends and more……

    Hey supercool folks! Just a quick update on what’s going on 🙂 We had a couple of really cool folks writing about Supercool School in the last week and I wanted to share some love and mention them really quickly…

  2. Steli Efti Says:

    Hey! Thanks for writing about Supercool School 🙂 It’s really appreciated! Much power to you!

Leave a Reply