Kijk uit wat je er precies mee doet!

Deze waarschuwing is van Remco Ploeg in zijn bericht over LCDS (Learning Content Development System), de nieuwe authoring tool van Microsoft. Waarom deze waarschuwing? Omdat Remco, zelf werkzaam bij Microsoft, niet weet hoe het zit met licenties, support en dergelijke. Microsoft is de laatste tijd, noodgedwongen, opzichtig aan het flirten met het “open source”-bedrijfsmodel. Daar worden zelfs de eigen medewerkers onzeker door! 

De tool  kun je hier downloaden bij Microsoft; een Windows Live ID is helaas wel vereist

Volgens Remco heeft de interface wel iets weg van Powerpoint. Mij doet het ook denken aan Reload. LCDS ondersteunt SCORM 1.2 en zal ook wel onafhankelijk van Sharepoint te gebruiken zijn.

Ben benieuwd of deze tool een lang leven beschoren is. Een ooit eerder door Microsoft ontwikkelde tool, de LRN toolkit (Learning Resource Interchange), verdween na verloop van tijd zonder boe of bah van het toneel. Het oude persbericht is er zelfs nog steeds.

Ik zou me er niet aan wagen. Menig open source alternatief, waaronder het uitstekende eXe, kent momenteel meer continuïteit en heeft al meer de status van proven technology.

One Response to “Kijk uit wat je er precies mee doet!”

  1. Wytze Koopal Says:

    Door Joost Geraets geattendeerd op jouw bericht over LCDS.
    Ik had ongeveer in dezelfde trant als hier een reactie achter gelaten op het weblog van Remco, maar die reactie heeft Remco niet laten verschijnen. Wel stuurde hij mij een mailtje (dd 29 april) dat dit waarschijnlijk een community versie betreft. Maar hij verschaft geen helderheid over de licentievoorwaarden…..

Leave a Reply