Kenniscentrum mediawijsheid

Geen nadere aandacht in het curriculum, wel een kenniscentrum. Minister Plasterk heeft, samen met minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) een voorstel gedaan voor een kenniscentrum dat kinderen en ouders moet helpen bij het verantwoord omgaan met nieuwe media. Inlclusief een mediakaart met een overzicht van acht thematische lijnen, gericht op tien verschillende doelgroepen.

Het is mij een raadsel waarom hetzelfde onderwerp niet beter in kerndoelen, eindtermen of competeties wordt verwoord als onderdeel van de verschillende curricula.  Plasterk gaf recentelijk, in een reactie op kamervragen, te kennen dat volgens hem de mediawijsheid voldoende geborgd is in onderwijsprogramma’s. Mediawijsheid zou inderdaad en prima onderdeel kunnen zijn van het onderdeel Burgerschap in het MBO. Maar ik zie dat niet snel vanzelf gebeuren.

Als het gaat om mediawijsheid is onderstaande overzicht over de jeugd van tegenwoordig in de vorm van filmpjes wel interessant. Het overicht bevat ook verwijzingen naar rapporten en wordt aangeboden door PBS (Public Broadcasting Service):

Leave a Reply