Onderwijs aan het woord: alweer

‘Kamer moet leraren raadplegen over mbo-vernieuwing’

(Novum) – De Tweede Kamer moet een enquête houden onder docenten in het mbo over de invoering van het competentiegericht leren. Dat bepleit de commissie-Dijsselbloem, die onderwijsvernieuwingen uit het verleden heeft onderzocht.

Dit bericht kwam ik vandaag op meerdere websites tegen. Maar daar word ik niet echt vrolijk van.

De uitkomsten van de enquête en de bijeenkomsten vormen een agenda met concrete punten. Minister Van der Hoeven neemt de thema’s mee in haar beleidsagenda.

In de war? Want onze minister heet toch Plasterk! Nee, dit tweede citaat is afkomstig van de de website Onderwijs aan het woord. Ongeveer twee jaar geleden deed Van der Hoeven een oproep aan docenten om hun stem te laten horen. Dat speelde in de tijd dat er veel ophef was over het (teveel aan) management in het onderwijs. Nooit meer iets gehoord over de uitkomsten van deze enquête!

Leave a Reply