This is not …

Het is maar net hoe je het benaderd. Volgens de auteurs van deze weblog  “Do not call it a blog” zou je het geen bloggen moeten noemen maar educational publishing. De powerpoint staat ergens eind mei (na presentatie tijdens de ACCS 2008) online; de podcast is er al. Wellicht vergroot dit de acceptatie bij met name docenten of het management.

This presentation will offer an alternative means of conceptualizing how university networks might approach supporting teaching and learning technologies by designing their online publishing systems around an RSS-rich aggregation system of open syndication, rather than closed repositories and Learning Management Systems (LMS) that seldom, if ever, allow or enable communication outside the walls of the course.

De presentatie richt zich vooral op de mogelijkheden van applicaties als WordPress (Multi-User) en Drupal.  Vanzelsprekend open source en helaas binnen het onderwijs amper bekend. 

… the immense possibilities open source web publishing tools like WordPress Multi-User and Drupal afford educational institutions for creating a wide-range of web-based content easily and attractively (een van de auteurs geeft een nadere toelichting op zijn blog)

De auteurs willen dus gewoon een lans breken voor een stuk software waar onderwijsinstellingen prima mee zouden kunnen werken.

Dat doet me direct denken aan Open Academic, een eveneens drupalbased omgeving waarvoor Bill Fitzgerald zich al lang sterk maakt. Open academic is volledig geconfigureerd voor een onderwijsomgeving. Makkelijker kan het niet: een soort “drupaled out of the box”.

OpenAcademic — supporting learners, teachers, and institutions.

Create an intranet. Blog. Podcast. Manage the school website, and all the club websites. Create a private workspace. Manage a class. Share files. Give students the tools to build portfolios that cross academic years and curricular disciplines. Support teacher professional development. Communicate with parents. Build a safe social networking environment within your school community.

OpenAcademic can do it.

Jawel en dat allemaal met één installatie!!

2 Responses to “This is not …”

  1. Wilfred Rubens Says:

    Wat betreft Open Academic: ik vind dat een vreemde site. Ze kunt nergens een demo-omgeving vinden, of screendumps. Een beetje platte info en een contactformulier. Of doe ik ze onrecht?

  2. Administrator Says:

    Beste Wilfred,

    Je hebt gelijk. Waarschijnlijk gaat Fitzgerald er van uit dat de bezoekers van de site op de hoogte zijn van ontwikkelingen rondom Drupal en dan met name de configuratie voor het onderwijs: DrupalEd. Fitzgerald onderhoudt al langere tijd een site (Funnymonkey) waar je wijzer wordt en ook de laatste versie kunt downloaden. Screendumps zal hij waarschijnlijk niet aanbieden daar Drupal (van origine een open source CMS) een bekende interface heeft die overigens door enorme hoeveelheden templates op allerlei manieren aan te passen is. De kracht van deze configuratie schuilt juist in de hoeveelheid Drupalmodules die al door Fitzgerald c.s. zijn toegevoegd en ingericht.

    Graham Attwell heeft al eens geblogd over een demonstratie van Drupal in combinatie met Elgg en Moodle (zie een eerder bericht van mij hierover). Hij was destijds danig onder de indruk.

Leave a Reply