Elsevier stapt in de Open Courseware-trein

Elsevier logo.

Uitgever  Elsevier is een overeenkomst aangegaan met MIT. De overeenkomst heeft betrekking op het gratis gebruik van materiaal uit de lange lijst van Elsevier publicaties. Het gaat bij het gebruik om illustratie, tabellen en tekstdelen uit vooral wetenschappelijke artikelen.

The Elsevier content includes up to three figures (including tables and illustrations) per individual article (or ten per journal volume) and up to 100 words from a single text extract (or 300 words from a series of extracts)

Deze delen mogen gebruikt worden in het cursusmateriaal van MIT dat onder de vlag van OCW op het internet geplaatst wordt. Ook op het materiaal van Elsevier is een Creative Commons licentie van toepassing.  

This is a great example of how publishers and institutions can work together to support the academic community, in this case by making it easier to use copyright works for academic purposes

Leave a Reply