Social recommendation in het onderwijs: stageplanet.nl

 

Een idee voor een minionderneming was voor de derdejaars studente van ROC A12 dan ook niet zo moeilijk. (bron)

De eigen, niet al te positieve ervaringen met de stage waren voor zes studenten van ROC A12 aanleiding om een mini-onderneming te beginnen en een website te ontwikkelen.   Een website die studenten in de gelegenheid stelt een oordeel te geven over de stage bij een willekeurig bedrijf.

Directeur Gerco Schoeman: “Is het personeel leuk, maar passen de werkzaamheden niet bij je opleiding, of is de onderneming helemaal geen leuk stagebedrijf? Het is niet de bedoeling bedrijven de grond in te boren, we gaan daar ook op controleren.” Zelf nog tienen uitgedeeld? Dennis Kwint, lachend: “Een zeventje.”

Een prima idee dat mijns inziens meer mogelijkheden biedt. Naast een oordeel – het tekstvak biedt niet echt veel ruimte – zou er een meer gestructureerde beoordeling mogelijk moeten zijn. Zo onstaat er een hoeveelheid informatie over stagebedrijven die studenten wederom kunnen gebruiken bij de keuze van een stagebedrijf. En dat is precies wat de studenten van deze mini-onderneming op het oog hebben als onderdeel van hun doorstart. Het zou goed zijn dat het ROC A12 deze studenten hierbij verder steunt en begeleidt.

Leave a Reply