GEOSS

Een item op radio 1 en slechts marginale aandacht op het Internet. De internationale samenwerking om te komen tot een wereldomvattend satellietnetwerk wordt begroet met een lauw applausje van de genodigde bobo’s terwijl professionele actievoerders in Brussel alleen oog hebben voor Bush. We weten het in theorie en volgens onze “eigen” ruimtevaarder Andre Kuipers laat een blik vanuit de ruimte geen enkele twijfel. GEOSS, dit technologisch prachtige globale “systeem der systemen”, laat ons allemaal over pakweg 10 jaar zien wat Andre Kuipers al heeft gezien: dus over 10 jaar meten wat we nu eigenlijk al weten. Het milieu holt achteruit getuige ook de momenteel ronduit hoge temperatuur op Groenland en de kou aan de Cote d Azur. Waarom niet al dat geld en al die expertise gespendeerd aan milieubehoud om over 10 jaar te kunnen constateren dat we tijdig het licht hebben gezien.

Leave a Reply