Archive for november, 2006

Sloodle integreert Moodle en second life

maandag, november 6th, 2006

SLoodle is a project to integrate the VLE platform Moodle with the 3D world of Second Life. Imagine a Moodle course that, if you wanted, could turn into a proper 3D interactive classroom with all your Moodle resources available to your students in the virtual world.

Nog niet zo lang geleden schreef Wilfred op zijn weblog een stuk over de mogelijkheden van second life voor het onderwijs (“giving people a sense of community”). En nu al is er een eerste praktijkvoorbeeld te zien in de vorm van Sloodle, een combinatie van Moodle (een open source ELO) en second life.

It’s not about acceptance and doing it right, it’s about exposure

maandag, november 6th, 2006

Een van de lessons learned die volgens Helene Bower aan de basis zouden moeten liggen van een cursus gericht op het inzetten van social software of meer in het algemeen web 2.0 technologie. Inmiddels is er op de weblog van Pierre Gorissen een interessante discussie gestart over de mogelijkheid van het aanbieden van (online) cursussen in een onderwijsscontext, vrij naar voorbeelden die op het internet staan. (# 1 en # 2).

Waarom gebruiken collega’s geen RSS en wat kun je daar aan doen

maandag, november 6th, 2006

In deze post doet Mark Woodman een boekje open over de weerstand tegen het gebruik van RSS door collega’s. Natuurlijk ontbreken de tips niet om hier iets aan te doen.

Microsoft wordt Suse-Linux-distributeur

vrijdag, november 3rd, 2006

Microsoft heeft naar het schijnt de strijd tegen open source definitief opgegeven en kiest eieren voor zijn geld. (bron)